HTML

Cégvezetek

Papp Zoltán vagyok, cégvezető. A cégvezetés szakmai feladatai mellett fontosnak tartom, hogy motiváljam, mentoráljam a dolgozókat, elősegítve ezáltal egy pozitív, produktív munkaviszony kialakulását. Ennek részeként indítottam személyes blogomat, ahol gondolatokat, személyes tapasztalatokat szeretnék megosztani a témában.

Friss topikok

  • Alternatíva: A fenti sorokkal teljes mértékben egyetértek ! Az én gyerekkori álmom megvalósítása egyszerűen kat... (2018.07.07. 08:10) Mi lesz a gyermekkori álmokkal?
  • T. Moncsi: Szia! Természetesen szívesen olvasnák néhány gondolatot, ösztönzőleg hat egy tapasztalt ember sze... (2013.11.21. 12:59) A lehetőség

2013.12.02. 09:40 pzo

Hogyan keresnék ma munkát

A közelmúltban megkérdezték tőlem (az egyik blogbejegyzésemre érkezett személyes megszólításként), hogy mivel manapság kevés a munkalehetőség, én mit tennék, ha most kellene munkát keresnem, illetve mit tanácsolnék másoknak ilyen helyzetben.

  • Először is fontos szerintem, hogy tisztában legyek azzal, hogy mik az erősségeim (és gyengeségeim), mivel tudnék, szeretnék foglalkozni, és milyen cégnél dolgoznék szívesen – függetlenül attól, hogy éppen keresnek-e munkatársat vagy sem.
  • Azután összeállítanék egy önéletrajzot és egy motivációs levelet. Fontos, hogy az önéletrajzban írjak arról, hogy az eddigiekben hol és mit „állítottam elő", milyen terméke volt a munkámnak. A motivációs levél legyen cégre szabott, szólítsa meg a vezetőt személyesen! Az internet világában ma már ez nem lehet akadály. Arról írjon benne a munkakereső, hogy miért fogta meg őt az adott cég.
  • Kommunikáljam minél több helyen, minél több ember felé, hogy munkát keresek! Használjam ki az összes lehetőséget, így például a Facebook, IWIW, LinkedIn nyújtotta lehetőségeket, hogy minél többen értesüljenek arról, mit keresek. Az információ-beáramlás mennyisége és minősége egyenesen arányos annak kiáramlásával...
  • Ma már kevés, ha van iskolai végzettségünk és korábbi munkahelyünk (munkatapasztalatunk). Nem fog minket „megtalálni" a szerencse, nekünk kell elébe menni! El kell képzelnünk magunknak azt a pozitív képet – az adott munkafolyamatot, a konkrét céget vagy akár csak egy beazonosított munkaterületen tevékenykedő céget –, ahol látjuk magunkat munkavégzés közben. Konkrétan képzeljük el a munkahelyet, érezzük, lássuk az íróasztalunkat vagy a gépet, amivel dolgozunk, fogalmazzuk meg, hogy mit szeretnénk, milyen kollégák vegyenek körül, és így tovább. Alakítsuk ki magunkban azt a képet, hogy van állásunk, mert e nélkül csak bolyongunk a sötétben.
  • A lehetőség nem fog szembe jönni velünk! Keresni kell! Ami véletlenszerűen adódik, már az sem tőlünk függ, ezért elébe kell, hogy menjünk a dolgoknak! Tegyünk érte! Tervezzünk! Fordítsunk mindent ebbe az irányába! Határozzuk meg a célunkat! Egy percre se vegyük le róla a tekintetünket! Hozzunk érte áldozatot! Össze fog jönni!

Vannak, akik nem a végzettségüknek megfelelő, végzettségükhöz méltó munkát végeznek. Előfordul. De maradjanak aktívak, és kövessék a fenti lépéseket, keressenek közben új, a végzettségüknek megfelelő állást, lehetőségeket! Dolgozzanak, és ne féljenek attól, hogy a helyzet örökre ilyen marad. Gondoljanak arra, hogy a végzettségükhöz nem méltó munkát csak átmenetileg fogadták el, de lesz jobb!

Sokan küzdenek azzal a problémával is, hogy nincsenek álmaik, nincsenek vágyaik, és nincs kitartásuk sem. Ezért feladják és megalkudnak az adott szituációval. Nagy hiba! Ne tegyék!

Szólj hozzá!

Címkék: állás önéletrajz munkakeresés motivációs levél megalkuvás végzettségnek nem megfelelő munka

A bejegyzés trackback címe:

https://cegvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr895670945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása