HTML

Cégvezetek

Papp Zoltán vagyok, cégvezető. A cégvezetés szakmai feladatai mellett fontosnak tartom, hogy motiváljam, mentoráljam a dolgozókat, elősegítve ezáltal egy pozitív, produktív munkaviszony kialakulását. Ennek részeként indítottam személyes blogomat, ahol gondolatokat, személyes tapasztalatokat szeretnék megosztani a témában.

Friss topikok

  • Alternatíva: A fenti sorokkal teljes mértékben egyetértek ! Az én gyerekkori álmom megvalósítása egyszerűen kat... (2018.07.07. 08:10) Mi lesz a gyermekkori álmokkal?
  • T. Moncsi: Szia! Természetesen szívesen olvasnák néhány gondolatot, ösztönzőleg hat egy tapasztalt ember sze... (2013.11.21. 12:59) A lehetőség

2015.01.09. 09:49 pzo

Évértékelő – 2014

Év elején – pontosabban előző év végén – számot szokás vetni, következtetéseket levonni az évközben történtekből, eredményekből, hogy milyen is volt az év, mennyire sikerült megvalósítani, amit elterveztünk és , hogy azok úgy történtek-e, ahogy elterveztük. Én sem teszek most másképp.

Milyen is volt a 2014-es év?

Küzdelmes – mondhatnám egy szóval, ez azonban nem jellemezné teljesen helytállóan az elmúlt évet.

Ha a szakmai oldalt nézem, volt ennél sokkal nehezebb év is – bár ez nem vigasztal igazán, legfeljebb elmondhatjuk, hogy nem ez volt a legnehezebb évünk. Az év közepén, főleg nyártól biztató jeleket láttunk, így optimistábban néztünk a jövőbe. Egészen októberig jól is alakultak a dolgok, a november hónap azonban olyan pocsékra sikerült, hogy azt kell mondanom, a végeredmény nem olyan lett, mint amilyennek én az elterveztem. Persze a jövőbeli kilátások még mindig jobbak, mint amilyenek az elmúlt években voltak, ez azonban csekély vigasz, amikor a tavalyi év eredményeit nézzük – pedig nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy jobb legyen.

Még mindig nehezen dolgozom fel a novemberi eseményeket. Mi miatt alakultak úgy a dolgok, ahogy történtek? Hol kell keresnünk az okokat? Mit kell belőlük tanulnunk ahhoz, hogy a jövőben ne történjenek meg újra, hogy megelőzhessük a hasonló negatív eseményeket?

Mindezek ellenére is úgy érzem, hogy a 2014-es év sokkal jobban sikerült, mint az azt megelőzőek. Ebből is következik, hogy optimistán állok a 2015-ös év elé.
Összefoglalva az előző évet: a forgalomra vonatkozó terveinket sikerült a tervezett szinten teljesítenünk, az év végi negatív eseményeknek köszönhetően azonban az eredményességünk elmaradt a várttól. No, de sebaj, majd jövőre!

A személyes életem területén ugyanakkor egy komoly változást hozott az elmúlt év: újra iskolapadba ültem, ami (szintén) nem várt kihívásokat hozott számomra – de erről hamarosan külön is írni fogok.

Ha már értékelünk, nézzük meg a jövő évi terveket is! Másokhoz hasonlóan, évek óta én is eltervezem előre, hogy mit szeretnék az új évben elérni, és nem csak „fejben”, de írásban is készítek ehhez egy tervet. Ugyanis, ha nem csak kigondoljuk, de le is írjuk, és közben „definiáljuk” a terveinket, céljainkat, sokkal nagyobb eséllyel tudjuk megvalósítani, elérni azokat. Már csak azért is célravezetőbb ez az út a „spontán végiggondolásnál”, mert egy alapos tervezés alatt van elég időnk végiggondolni, mit is szeretnénk valójában. Minél jobban kidolgozzuk terveinket és a céljaink eléréséhez vezető stratégiát, illetve azok lépéseit, annál inkább van esélyünk a megvalósításukra!

Kívánok mindenkinek egy sikeresebb és eredményesebb 2015-ös évet! Kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön mindaz, amit eltervezett erre az évre, egészségben és békességben!

Szólj hozzá!

Címkék: célok újév eredmény 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://cegvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr927055467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása