HTML

Cégvezetek

Papp Zoltán vagyok, cégvezető. A cégvezetés szakmai feladatai mellett fontosnak tartom, hogy motiváljam, mentoráljam a dolgozókat, elősegítve ezáltal egy pozitív, produktív munkaviszony kialakulását. Ennek részeként indítottam személyes blogomat, ahol gondolatokat, személyes tapasztalatokat szeretnék megosztani a témában.

Friss topikok

  • Alternatíva: A fenti sorokkal teljes mértékben egyetértek ! Az én gyerekkori álmom megvalósítása egyszerűen kat... (2018.07.07. 08:10) Mi lesz a gyermekkori álmokkal?
  • T. Moncsi: Szia! Természetesen szívesen olvasnák néhány gondolatot, ösztönzőleg hat egy tapasztalt ember sze... (2013.11.21. 12:59) A lehetőség

2014.06.30. 08:47 pzo

Elfogtam egy levelet

Ki ne emlékezne a Heti Hetesben Kern András „jelenetére”, amikor a művész a saját maga által írt vicces, de mégis elgondolkodtató tartalmú leveleket olvasott fel „Elfogtam egy levelet” címszóval.

Ami engem illet, korábban is kaptam már levelet ügyféltől, amelyben – megjegyzem joggal – akkor neheztelését fejezte ki a munkánkkal, illetve annak színvonalával kapcsolatban. Úgy adódott, hogy most egy egészen másfajta levelet olvashattam, amelyből néhány idézetet szeretnék megosztani (az ügyfél kérésére a fuvar pontos paramétereinek kihagyásával).


Kedves Zoltán!

Mivel szakmánkban – legalábbis a mi hitvallásunk szerint - a JÓ az alap, ezért ritkán szoktunk egy probléma nélkül teljesített fuvarfeladat után köszönetet kapni, illetve küldeni.
Ennél sokkal jellemzőbb, hogy a felmerülő gondok miatt keresnek meg minket az ügyfelek.

Ezúttal szeretnék mégis kivételt tenni, mert most dolgoztunk először a túlméretes szállítások területén és a fuvarfeladat teljesítése hibátlan volt, ahogyan azt mindenki elképzeli az elején.
Ebben az évben eddig kétszer bíztuk meg szállítással a Bau-Transot nemzetközi viszonylatban. Már az elsőnél is látszott, hogy profi csapattal dolgoznak, kezdve az árajánlattal és a rakodás koordinálásával, folytatva az áru biztonságos eljuttatásával a kikötőig, a szükséges bontási/építési munkák hatékony elvégzésével, egészen az áru folyamatos nyomon követéséig a vízi útja során.

Engedje meg, hogy két kollégáját megemlítsem név szerint is:
Czibik Andrást, aki értékesítőként nem fejezte be a kapcsolattartást a megbízás megkapásakor, hanem folyamatosan rajta tartotta a szemét a küldeményeken és tájékoztatott az egyes fejleményekről, illetve az áruk aktuális napi pozíciójáról egészen azok célba érkezéséig.
Tóth Gábort, aki nemcsak végtelen türelemmel válaszolta meg a laikustól érkező kérdések áradatát, de hozzáértésével bizonyította is, hogy az árunk jó kezekben van. A kísérés során egy pillanatig sem éreztük, hogy a küldemény bármilyen veszélyben lenne. Nyugodt szívvel szállíttatnám bármikor az árunkat olyan járművel, amit Gábor vezet.

Köszönjük megbízásaink profi teljesítését és gratulálok Önnek a csapatához.
Bízom benne, hogy fogunk még együtt dolgozni. Addig is minden jót kívánok.

Üdvözlettel:
Kele Miklós
Trade Logistics d.o.o. Fióktelep Budapest


Nem szoktam fényezni magunkat, és ezt a levelet sem ezért osztottam meg. Eszembe jutott azonban, hogy milyen kevés energiát is fordítunk a másik munkájának dicsérésére, méltatására. Hiszen ez esetben mi csak tettük a dolgunkat, úgy, ahogyan – legalábbis remélem – általában tesszük, mégis felfigyeltek rá!

Általában inkább vesszük észre a kritikus énünkkel a rosszat, és könnyebben is osztjuk meg másokkal, mint a jót. De biztos lesz a dicséretben is egy többség, akinek fontosabb lesz a jó „nyugtázása”, mint mindig a hibák figyelése, még ha azt „építő kritikának“ is álcázza az ember…

Mindenesetre nagyon örültem, amikor a levelet olvastam, ami arra is jó volt, hogy elgondolkodjam, miként lehetne több figyelmet szentelni cégen belül és kívül a jó munka méltatásának, megemlítésének… mert ahogy nekünk is jól esik a dicsérő szó, jól esik másoknak is.

Szóval, dicséretre fel!

Szólj hozzá!

Címkék: kritika munka eredmény dicséret

A bejegyzés trackback címe:

https://cegvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr36454913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása