HTML

Cégvezetek

Papp Zoltán vagyok, cégvezető. A cégvezetés szakmai feladatai mellett fontosnak tartom, hogy motiváljam, mentoráljam a dolgozókat, elősegítve ezáltal egy pozitív, produktív munkaviszony kialakulását. Ennek részeként indítottam személyes blogomat, ahol gondolatokat, személyes tapasztalatokat szeretnék megosztani a témában.

Friss topikok

  • Alternatíva: A fenti sorokkal teljes mértékben egyetértek ! Az én gyerekkori álmom megvalósítása egyszerűen kat... (2018.07.07. 08:10) Mi lesz a gyermekkori álmokkal?
  • T. Moncsi: Szia! Természetesen szívesen olvasnák néhány gondolatot, ösztönzőleg hat egy tapasztalt ember sze... (2013.11.21. 12:59) A lehetőség

2016.04.07. 14:31 pzo

Fókuszban az Elnök

Hogy válik egy ember nemes szívűből kegyetlen diktátorrá?

Miért látunk valakit teljesen másnak, ha pár év után újra látjuk?

Egyáltalán milyen folyamatok és belső gondolatok mentén működünk?

A tréningeken is többször jött ilyen irányú kérés, visszajelzés. Ez vezetett el végül is addig a gondolatig, megvalósításig, aminek eredménye lesz az e heti esemény.

Ezen az eseményen először az Elnök személyiségekkel fogunk megismerkedni, az ő fő motivációikkal, élet történetükkel, karrierjükkel és azon keresztül azzal, mi volt nekik fontos az életben és milyen motivációk mentén tervezik jövőjüket, hogyan viselkedtek adott szituációban, milyen preferincák mentén döntenek, mi fontos számukra.

Vendégeimet úgy hívtam meg, hogy lehetőleg a személyiségük együttesen is kirajzoljon majd valami közöset, de közben eltérő szinezeteik és állapotuk miatt, a sokszínűség is megmutatkozik. Persze olyan példákat kerestem akiktől van mit átvenni, képesek megmutatni magukat.

Minden személyiségre elmondható, hogy akkor tud egészségesen működni, ha egyrészt a saját személyiségének megfelelő képességek és erősségek mentén tud élni, alkotni, megőrizve ezzel a belső motivációit, másrészt a külső motivációs közeg is olyan közeget alkot, mely szolgálja az alany egészségesebb állapotban létét.

Ez nem egyszerű feladat, mert meglátásom szerint ellentétben sok más dologgal, ebben nem vagyunk olyan védettek mint kellene. Kicsit leegyszerűsítve, ha motiváltak vagyunk és emellett kívülről is jó motivált közegben vagyunk , akkor tudunk jól működni, ellenben, ha ennek ellenkezője áll fenn, akkor demotiválódunk, azaz kiégés folyamata indul el....egy ponton pedig már nem is lehet csak külső motivációkkal építkezni, amit meg egyre nehezebb jól megkapni, hiszen az általános közegek, elsősorban a munkahelyeken nem sokat tudnak ehhez hozzátenni.

Sok mindent megtanítanak a különböző felsővezetői és felsőfokú tanintézményekben, sok sok értelmes motivációs eszközt, egyet kivéve, hogy fókuszáljunk az embereink valódi személyiségére és annak megfelően motiváljuk, differenciáltan őket, ne pedig csak a saját motivációnkból induljunk ki és főleg ne használjunk egységes rendszert különböző emberekre.

Vendégeinktől fogunk példákat és iránymutatókat kapni, mit tegyünk, hogy életünk során megtaláljuk a motivációkat belül, kívül és adott esetben, hogyan engedjünk el terheket vagy váltsunk irányokat annak érdekében, hogy ne veszítsük jövőnkhöz szükséges motivációinkat, vízióinkat...

Szóval izgalmas délelőtt lesz remélem és ezzel terveink szerint a következőkben mind a 8 személyiséget végig vesszük, legközelebb a szervező személyiségek jönnek majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cegvezetek.blog.hu/api/trackback/id/tr838576256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása